8 Mayıs 2013 Çarşamba

Bebeğe ne hediye alınır?

Hediyenin en güzeli sizin ilginiz

Bebeğinize yeni yılda veya doğum gününde hediye almak için kalabalık oyuncakçılarda koşuşturmaya başlamadan önce oturun ve bebeğinizin sizden ne isteyebileceğini düşünün. Bebekler dünyanın en az materyalist varlıklarıdır, sizin paranızla değil ilginiz ve oyunlarınızla daha çok ilgilenirler.

Suçluluk duygusuyla hareket edip, çok para harcayarak çccuklarımıza aldığımız hediyelerin bebeklere göre ya çok az önemi vardır ya da hiç anlamı yoktur. Bebeğin ilgisizliği bize, aldığımız hediyenin güzelliğinin parayla ölçülemeyeceğini gösterecektir.


 Dükkan sahiplerinin kararsız olduğunuzu anladığı anda ' sizin için en iyisi bu ' diyerek verceği hediyeleri bir kenara atın ve bu önerilere kulak verin:
  • Değişik renklerle defalarca kaplanmış ve boyutu bebeğinize uygun olan bir kutu hazırlayın. Bebeğiniz kutuyu açrken yanında olun ve hediyeyi yemesini engelleyin.
  • Yılbaşında renkli olarak süsleyeceğiniz çam ağacının karşısına oturun, ışığı kapatın ve çam ağacının üzerindeki ışıkları seyretmesini sağlayın.
  • Baloncukları odanın içinde üfleyin, küçükken seyretmek ve büyüdükçe onlara dokunup patlatmak bebeklerin hoşuna gidecektir.
  • Bir yatak takımı alın, bu bebekten çok sizin memnuniyetinizi sağlayacaktır. Onun kokusuyla dolu bu takımı saklayıp yıllar sonra ona geri sunabilirsiniz.
  • Bebeği gözlem amaçlı bir geziye çıkarın . İlginç ve renkli bulacağı binaları, araçları gösterin.
  • Ona şarkı söyleyin. Ne söylediğiniz o kadar da önemli değil. Bu davranış hem bebeğin kendisini güvende hissetmesini sağlar hem de oldukça genç yaşlarda iyi müzisyenler olabilme ihtimallerini yüksek tutar.
  • Bebeğinize masaj yapın. Çoğumuz zaten doğal bir şekilde bebeğin uyuması için sırtını kaşırız. Bebeğin yaş itibariyle en gelişmiş duyusu dokunmadır. Vücudunun çeşitli yerlerine ritmik ve uygun basınçlı bir şekilde masaj uygulayın. Bebek sevdiği masaj türünü bulamanızda size zaten yardımcı olacaktır.
  • Sessiz bir odada, rahatlatıcı bir müzik eşliğinde bebeğinizle hafifçe sallanın. Parmaklarını sizin üstünde dolaştırmasına, sizi tanımasına izin verin.
    Unutmayın daha sonraki alacağınız hediyelerde yaşı büyüdükçe kendi isteği etkin olacaktır. Bebeğinize ilk önce sevgi ve şefkat dolu hareketlerle yaklaşın ve bunun ilk sene içinde en iyi hediye olacağını sakın aklınızdan çıkarmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder