26 Haziran 2012 Salı

Oyuncak nasıl seçilir?

Çocuğun beden, zeka ve ruh gelişimi açısından oyuncaklar önemli yere sahipler. Tüm bu saydıklarımız için doğru oyuncak seçimi büyük önem taşımaktadır.

Televizyon kanallarında yayınlanan reklamlar oyuncak satışlarında oldukça etkilidir. Çocuklar bu oyuncaklardan etkilenip anne babalarından almalarını isteyebilirler. Ancak bu oyuncakların çocuklarına yararlı olup olmayacağını sorgulama görevi burada anne babalara düşüyor.

Çocuğun durumu veya gelişimine göre değil, bütçeye göre oyuncak seçiminin yapıldığı da günümüzde sık yapılan yanlışlardan biridir. Çünkü durum çocuk açısından hiç istenmeyen sonuçları ortaya çıkarabilir. Mesela, çok küçük parçalardan oluşan veya mıknatıs içeren kalitesiz bir oyuncak alarak küçük bebeğinizin parça yutmasına sebep olabilirsiniz. Veya çocuğun yaşına uygun olmayan bir oyuncak tercih ederseniz bu onun kendine olan güvenini çok sarsabilir, büyük yaş gurubuna daha uygun olması nedeniyle, başarısız olduğu hissine kapılarak içine kapanık bir birey olmasına neden olabilirsiniz.
doğru oyuncak seçimi

Bu anlattıklarımızın dışında tabii ki "doğru oyuncak demek pahalı oyuncak demek değildir." Düşük bir bütçe ile de çocuğa en uygun oyuncak tercih edilebilir. Çocuğu iyi tanıyıp, onun ilgi duyacağı tarzı bilmek, yaş ve gelişimini dikkate almak bu anlamda tercihi olumlu etkileyecektir.

Doğru oyuncak nasıl seçilir?


Doğru oyuncak seçiminde birincil kıstas çocuk olmalıdır. Çocuğun yaşı, cinsiyeti, oyuncağın sağlık ve güvenlik durumu, gelişim düzeyi ve çocuğun ilgi alanı ana faktör olmalıdır. Maddi olanaklar ve çocuğun istediği oyuncaklar dikkate alınacak diğer faktörlerdir.

Doğru kategorilere ayrılmış oyuncak alışveriş siteleri de bu anlamda size yardımcı olabilir.  Ülkemizde bu sektörde hizmet veren online oyuncak mağazaları içerisinde bu konuda çok güzel örnekler de var. Oyuncakları hitap ettiği yaşa, cinsiyetine, fiyatlarına, markalarına ve faydalı kategorilere göre gruplandırarak son kullanıcıya sunan online oyuncak siteleri bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder